Tukar Wallpaper dan Paparan Whatsapp

Boleh ke tukar wallpaper dan paparan Whatsapp tu? Macam mustahil je kan?

Whatsapp yang asal mana boleh ubah wallpaper pun.

Jangankan tukar wallpaper Whatsapp, ubah warna paparan chat pun tak boleh.

Tapi, ada version Whatsapp yang boleh ubah bukan je warna paparan Whatsapp, malah ada beberapa features yang best.
Ubah paparan dan warna background Whatsapp


Whatsapp ni dipanggil GB Whatsapp. Saya ada terangkan berkaitan kelebihan-kelebihan GB Whatsapp dalam artikel Apa Itu GB Whatsapp dalam blog Adzril.com.

Salah satu ciri best yang saya nak kongsikan adalah, tukar paparan Whatsapp.

Tapi saya tak nak tunjuk yang manual.

Alaa yang ubah satu persatu tu. Leceh. Banyak step. Siapa rajin boleh la explore sendiri.

Tukar Wallpaper dan Paparan Whatsapp

Apa yang saya nak kongsikan adalah menukar tema (theme) Whatsapp tu terus.

Dengan satu klik semua terus berubah.

  1. Paparan
  2. Tulisan
  3. Fungsi-fungsi menarik yang di ON kan (bergantung kepada tema tertentu)

Video Panduan Tukar Paparan


Ingin saya ingatkan, semua benda ni hanya boleh dibuat kat GB Whatsapp je. Kalau Whatsapp yang original memang takde fungsi tu.

Ikuti tutorial dalam video ni untuk pemahaman yang jelas.


Fungsi dan kegunaan GB Whatsapp sama je dengan Whatsapp original. Cumanya Gb Whatsapp ni dia dah dimodified sikit untuk mendapatkan kegunaan lain yang lebih menarik.

Untuk dapatkan GB Whatsapp tu, boleh tengok cara nak dapatkan dan cara nak download kat SINI. Dan hanya Android yang boleh install GB Whatsapp.

Comments

Terima kasih kerana sudi baca artikel ini. Mohon komen sebagai tanda anda telah menjejakkan diri ke sini.